Pergole imalatı gerçekleştirirken bu alanda dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında pergolenizin taşıyıcı ayak kısmı ve atkı adı verilen taşıyıcı bölgesinin doğru kalınlıkta ve ebatta olması zorunludur. Bu nedenle pergola yapımı sırasında pergolenin ayaklarına ve atkılara istenildiği takdirde kanal açılabilmektedir. Pergole ayakları pergole alanının büyüklüğü ile doğru orantı kalınlıkta olması gerekir. Sistemin ayakları kesinlikle lamine yapılması gerekir. Doğru şekilde yapılan laminelerde ağaç birleşimleri gözükmemektedir.
Lamine faaliyetleri kargas içerisine alınmış ve en az 15 gün güneşte kurutulmuş olan ağaçlardan yapılmalıdır.
Pergole Modelleri Nelerdir
Eğim durumunda ise pergolenizin kurulacağı alanın müsait olup olmadığı son derece önemlidir. Şıngıl kaplama gerçekleştirilecek pergole modellerinde eğim oranı %10 yeterli olmaktadır. Kiremit örtülü pergolelerde ise bu oran tam olarak minimum %30 olması gerekir. Aksi durumda biriken su pergolenize ağır hasar verebilmektedir. Türkiye’de oldukça fazla ihtiyaca dönüşmüş olan pergola, çevremizde ki dış etkilerden korunabilmek adına gölgelik görevini üstlenen elemanlar içerisindedir. Tente sistemleri içerisinde yerini almış olan pergole ile güneş, yağmur ile beraber pek çok dış darbelerden koruyabilmektedir.
Pergole Fiyatları Nasıl Belirlenir
Oldukça doğal görünen pergoleler ahşap ve demir malzemelerden imal edilerek tasarlanmaktadır. Ana maddesinin dayanıklılığı sayesinde uzun ömürlü kullanılmaktadır. Bunun yanında pergola fiyatları oldukça uygun fiyat koşulları içerisinde müşterilerimize sunulmaktadır. Pergole sistemleri fiziksel etkilere karşı hiçbir zaman olumsuz bir şekilde etkilenmemektedir.